FAMILIEBEDRIJF OPVOLGING

“Bij goed ondernemerschap hoort een succesvolle opvolging – Carola & Liane de Ruijter”

Waarom familiebedrijf en opvolging?

In het familiebedrijf is het van cruciaal belang om als team goed samen te werken en met elkaar te blijven communiceren. Het moment van opvolging is een belangrijk moment voor de continuïteit van het familiebedrijf en de harmonie binnen de familie.

Wanneer je opvolging al een tijd voor je uit hebt geschoven, raakt de rek eruit. Vraag jij je ook af ‘Hoe regel ik opvolging in mijn familiebedrijf?

Opvolging in het familiebedrijf wordt een succes door:

Familietraject Hoe werken wij

Lees dit familieverhaal uit de praktijk “Bedrijfsopvolging, het is een potje zuurkool dat je uit de war moet halen” over wat begeleiding van de familie kan opleveren

Hoe werken wij?

De basis van onze familiebegeleiding is de succesvolleopvolgingsmethode(c).  Doel van deze begeleiding is dat jullie als familie je bewust wordt van elkaars ambitie. Maar ook welke twijfels en onzekerheden er leven. Onze taak is de communicatie helder te houden en sturing te geven aan het proces. Vanuit hier ontstaat openheid waardoor jullie de noodzakelijke thema’s bespreken en acties kunnen nemen.

Opvolgingsscan familiebedrijf

Vanuit begrip en respect naar elkaar, gaan we naar een op-maat -aanpak met resultaat. Elke familie en elke opvolgingssituatie is tenslotte anders. We starten met de Opvolgingsscan die een ieder onafhankelijk van elkaar invult. Hierdoor is direct zichtbaar welke thema’s in jullie bedrijf leven. Hiermee starten we het eerste oriënterende gesprek met jullie als familie.

Onderdeel van elk familietraject is het invullen van een persoonlijk gedrags- en communicatieprofiel (DISC). We begeleiden jullie stap voor stap naar een succesvolle opvolging.

Download het unieke stappenplan

Het opvolgings- en bedrijfsoverdrachtproces is complex. Het is belangrijk om eerst de emotionele hindernissen die een succesvolle opvolging in de weg staan, op- te ruimen. Gebruik dit stappenplan om hiermee te starten.

Gratis consult

Weet je niet waar te beginnen of wat voor jou de eerste stap is, vraag dan een gratis gesprek aan. Ontdek hoe we jou verder kunnen helpen.

Referenties

"We hebben veel steun gehad aan FamilieZaken, ze leerden ons dat je altijd een keuze hebt."

Mirjam Schardam - Gestam
Chat openen
1
Hoi, heb je vragen? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Carola