OPVOLGERSCURSUS

Groei maximaal als ondernemer én als bedrijf

MELD JE NU AAN – VOL – je kunt nog op de wachtlijst

Ondernemen is je met de paplepel ingegoten. Ooit is je vader, moeder of grootvader gestart met het opzetten van een bedrijf. Nu ben jij de volgende generatie die het bedrijf. Als opvolger komt er veel op je af. Uit ervaring weten wij dat er in deze periode veel vragen spelen, zoals:

 • Ben ik in staat om het familiebedrijf succesvol voort te zetten?
 • Wil ik het wel?
 • Waar liggen mijn talenten en hoe krijgen deze de ruimte in het bedrijf?
 • Hoe krijg ik de medewerkers en familieleden makkelijker mee?
 • Waarom kan mijn vader of moeder moeilijk loslaten?

Heb je ambitie om het familiebedrijf gezond voort te zetten? Of wil je dat onderzoeken?
Wil je meer kennis over het familiebedrijf en over de belangrijkste thema’s bij opvolging? En kunnen benoemen wat jouw toegevoegde waarde is voor jullie bedrijf, dan is de opvolgers cursus, bestaande uit 4 bijeenkomsten, echt interessant voor jou!

Doelstelling van deze bijeenkomsten:

 • Bewustwording eigen rol en belangen door kennis van de familiedynamieken en het unieke karakter van het familiebedrijf;
 • Helder inzicht in je talenten én hoe je deze beter kunt inzetten zodat je het beste uit jezelf haalt;
 • Welke functie past jou als een jas?
 • Hoe je jouw invloedsfeer op medewerkers en familieleden vergroot, door kennis van de familiedynamiek en inzicht in je eigen gedrag;
 • Je leert wat nodig is om het familiebedrijf gezond te continueren en uit te bouwen én succesvol samen te werken met jouw familieleden.

  Het programma bestaat uit 4 workshops met verschillende thema’s;
 1. Het familiebedrijf, de familiedynamiek en opvolging
 2. Mijn positie in het bedrijf; Wie ben ik en wat heb ik het familiebedrijf te bieden?
 3. Mijn kompas; Wat is mijn toekomstvisie?
 4. Ondernemen en leiderschap in het familiebedrijf

Het programma met deze thema’s is uitdrukkelijk niet alleen bedoeld voor de nieuwe generatie die op korte termijn de leiding over wil nemen, maar ook voor de nieuwe generatie die wil kennis wil op doen over het unieke karakter van het familiebedrijf en het vergroten van je invloed binnen het bedrijf.

Extra informatie:

In een groep van collega-opvolgers deel je jouw ervaring en kom je verder in je eigen proces. Je ontdekt waar je staat in het familiebedrijf, waar jouw talenten liggen en wat je wilt in de toekomst. Met wie anders kun je nu beter sparren dan met collega-opvolgers? En tegelijkertijd veel kennis op doen van experts uit het familiebedrijf aan de hand van praktijkvoorbeelden. Na deze cursus kun je doorstromen in ons programma ‘Succesvol opvolgen in het familiebedrijf’ dat start begin 2021. Dit is een volledig jaar programma bestaande uit persoonlijke coaching & trainingen.

Investering:
De investering voor vier bijeenkomsten, een werkboek met opdrachten, zaalhuur en de catering bedraagt € 995,- excl. btw. De eerste bijeenkomst vindt plaats op donderdag 10 september 2020 van 13.30 tot 17.30 in Purmerend. De overige bijeenkomsten zijn op dinsdag 6 oktober, donderdag 5 november en dinsdag 1 december 2020.

Het aantal plekken is beperkt tot 10 deelnemers, zodat iedereen voldoende ruimte krijgt voor vragen die leven. Bij interesse kun je je aanmelden voor een plek. We hebben nog maar een plekken. Ben je een doorpakker? Meld je dan nu aan via info@familiezaken.nl en zorg dat de plek van jou is!

Geïnteresseerd? Stuur dan snel een mail naar info@familiezaken.nl of bel 06-234 274 37 (Liane).

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK: DE 5 STRATEGIEËN BIJ OPVOLGING


  * Bij verzenden ga je akkoord met onze privacy verklaring.