Blog

Groei maximaal als ondernemer én als bedrijf

Foto720-MHWRYEZ3

Uit onderzoek blijkt dat zo’n 66% van de familiebedrijven wel een soort opvolgingsplan heeft maar dat slechts 20% daadwerkelijk een gedocumenteerd plan heeft. Dat is verbazingwekkend toch?! Je bedrijf overdragen doe je vaak maar één keer in je leven, dan kun je het maar beter goed doen. En een gedegen opvolgingsplan op papier geeft de meeste kans op een succesvolle generatiewisseling.

Het ontbreken van een opvolgingsplan levert eenvoudig ruzie en onenigheid op binnen de familie.  Alleen daarom al is het verstandig om tijdig om een opvolgingsplan op te stellen voordat je er een nodig hebt. 7 tips die je hierbij kunnen helpen!

Tip 1: Wees duidelijk over wat u wilt

Eén van de vragen die een ondernemer zichzelf zou moet stellen, is ‘wat is het doel van dit bedrijf ? Is het opgericht zodat de volgende generatie het kan voorzetten zodat de familienaam nog lang op de gevel mag staan? Of is het belangrijker om geld voor de familie te creëren? Misschien zijn je familieleden niet het meest geschikt om leiding te geven aan het bedrijf en zou het aandeelhouderschap beter passen. Opvolgen en overdragen betekent keuzes maken. Wat is jouw eigenaarsvisie?

Tip 2: Begrijp wat opvolging inhoudt

Opvolging is een langdurig proces waarin alle belanghebbenden dienen te bewegen. Wat houdt het in om het opvolgingsproces in te gaan? Wie dienen hierbij betrokken te worden en hoe voorkom je onenigheid? Over het voorkomen van de vijf grootste valkuilen bij opvolging, verwijzen we je naar ons e-book  >> klik hier voor gratis download<<.

Tip 3: Beslis niet alleen

Als je wilt bepalen wie het bedrijf na jou zal leiden, dien je enkele openhartige gesprekken te voeren met uw familieleden en andere gespecialiseerde adviseurs, te beginnen met een familiebedrijvenspecialist zoals familiezaken die aandacht en ruimte geeft voor de emoties die er altijd zijn. Wanneer het gezinshoofd alleen de beslissing neemt, kan dit een bom leggen onder het familiebedrijf én de familie.

Tip 4: Laat u begeleiden

Het proces waar je zelf onderdeel van uitmaakt, valt simpelweg niet zelf te begeleiden. Je bent onderdeel van het ‘probleem’ en tevens van de oplossing. Dat is alleen van een afstand goed te bezien door een externe, neutrale adviseur. Het is verstandig om gespecialiseerde adviseurs in te schakelen, te beginnen met een familiebedrijvenspecialist (zoals familiezaken) die aandacht en ruimte heeft en geeft voor de emoties die er altijd zijn. Daarnaast heeft u ook nog te maken met uw eigen emoties en de gevoeligheden binnen de familie. Deze emoties zijn vooraf niet te voorspellen

Tip 5: Train uw opvolger om te leiden

Een familiebedrijf kent een andere dynamiek ten opzicht van een niet-familiebedrijf. Dat betekent dat de opvolger het meest gebaat is bij een op-maat- trainingsprogramma, gericht op opvolging in een familiebedrijf. Hierbij hoort ook meer kennis ontwikkelen over het familiesysteem, vaardigheden eigen maken en leren van andere (toekomstige) ondernemers. Voor meer informatie over onze opleiding ‘Succesvol opvolgen in jouw familiebedrijf’ >>klik hier<<.

Tip 6: Maak een tijdsplanning

Leg een tijdslijn vast voor de beslismomenten bij opvolging en voor het overdragen van het leiderschap van je bedrijf. En evalueer dit regelmatig.

Tip 7: Zorg altijd voor een plan B

Zelfs de best opgestelde opvolgingsplannen kunnen snel veranderen, om die reden is het verstandig om een back-up plan te hebben. Houd rekening met verschillende scenario’s.

Zijn jullie bezig met het proces van opvolging of gaat het spelen? en wil je dat dit traject soepel(er) verloopt? Je kunt altijd een gratis gesprek (ca. 30 minuten) aanvragen zodat we kunnen bespreken of wij jou en de familie verder kunnen helpen. Laat je gegevens achter op: https://familiezaken.nl/contact/

Chat openen
1
Hoi, heb je vragen? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Carola