familiebedrijven

4 voordelen van een familiebedrijf waar je vanaf moet weten

In Nederland zijn er haast eindeloos veel ondernemingen te vinden. Wereldwijd worden we geroemd om onze innovatie. Er bestaan allerlei soorten bedrijven in Nederland. Eenmanszaken of besloten vennootschappen zijn bekende voorbeelden hiervan. Tevens zijn naamloze vennootschappen veel te vinden. Maar ook familiebedrijven zijn uitermate populair. Dit komt door de voordelen dat een familiebedrijf heeft. Ben jij nieuwsgierig naar wat de familiebedrijf voordelen precies zijn? Dan is het zeker geen slecht idee om deze blog te lezen. Hier ontdek je namelijk de grootste voordelen van werken bij een familiebedrijf Op deze manier kun je zelf bepalen of een familiebedrijf opnemen wat voor je is.

Voordelen van een familiebedrijf: niet alles draait om geld

Het eerste van de voordelen van een familiebedrijf is dat niet alles om geld draait. Je doet namelijk alles als familie samen. Daarbij is het grootste doel niet dat het familiebedrijf veel winst geeft, maar dat de gehele familie in welvaart toeneemt. Veel familiebedrijven genieten juist meer van het werk dan het geld dat het oplevert. Er zit immers een sociaal aspect aan dit soort bedrijven. Vanzelfsprekend is een mooie winst ook een bonus, maar hier doen de meeste familiebedrijven het niet voor. Zaken als een opvolging van een familiebedrijf krijgen bijvoorbeeld meer prioriteit. Maak zeker gebruik van dit voordeel wanneer je een familiebedrijf wilt hebben met meer betekenis dan enkel geld.

Een grotere vertrouwensbasis

Een van de andere belangrijke familiebedrijf voordelen is dat er een grotere vertrouwensbasis is. Iedereen in de familie kent elkaar immers al jarenlang. Wanneer iemand iets doet wat echt niet kan, heeft dat naast gevolgen op zakelijk gebied ook consequenties op een persoonlijk gebied. Je hebt dan immers je familie belazerd. Met een grotere vertrouwensbasis is het daardoor ook eenvoudiger om een familiebedrijf opvolging soepel te laten regelen. Daardoor vermijd je overname problemen van een familiebedrijf en heb je niet langer stress op dit gebied waarmee je kampt. Dit is dan ook zeker een groot voordeel waar je gebruik van kunt maken.

Alles is minder formeel

Verder is het ook een voordeel dat je met familiebedrijven te maken hebt met een cultuur die minder formeel is. Vanzelfsprekend is dit voor klanten nog steeds het geval. Maar wanneer je in een familiebedrijf werkt, spreek je jouw oom niet zo snel met u aan als hij je baas is. Nederlanders staan erom bekend niet zoveel van een cultuur met een strikte hiërarchie te houden. Het kan immers erg vermoeiend zijn om constant hier mee bezig te zijn. Daarom kan een familiebedrijf juist erg verfrissend werken. Je hoeft immers niet zoveel op je woorden te letten, wat bevrijdend aan kan voelen. Onderschat daarom zeker niet hoe groot dit voordeel voor je kan zijn met een familiebedrijf.

Er is een lang termijnplan voor het bedrijf

Tot slot is het een voordeel dat er met een familiebedrijf vrijwel altijd een plan gaande is voor de lange termijn. Dit zie je met name met familiebedrijven als wijngaarden. Vaak duurt het minimaal 25 jaar totdat een wijngaard profitabel is en de wijnen goed zijn. Inmiddels ben je echter al een generatie verder en heb je aardig wat schulden gemaakt. Met een familiebedrijf is dit echter niet zo’n probleem. De volgende generatie staat immers klaar om het werk over te nemen en te profiteren van alle tijd en energie dat is geïnvesteerd. De bedrijfsopvolging van een familiebedrijf is allang geregeld en grote problemen tijdens een overname van een familiebedrijf zijn er daardoor nauwelijks. Wanneer je graag bij een bedrijf wilt horen met een visie, is een familiebedrijf dus zeker een goede optie.

Al met al zijn er meer dan genoeg voordelen aan het hebben van een familiebedrijf. Hier kun je dan ook zeker van profiteren wanneer je weet wat je doet. Laat dit echter allemaal goed regelen voor de lange termijn door nu contact met ons op te nemen en alles voor je uit te laten pluizen op fiscaal en emotioneel gebied.

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK: DE 5 STRATEGIEËN BIJ OPVOLGING


    * Bij verzenden ga je akkoord met onze privacy verklaring.