Conflictbemiddeling

‘Samen werken we naar de beste oplossing voor alle betrokkenen’

Conflictbemiddeling of Mediation

Familiebedrijven zijn speciaal; emoties en zaken komen samen. Hierdoor is de invloed van de familieverhoudingen, de geschiedenis en de familiewaarden op het bedrijf vaak groot. Dat vraagt bij verstoringen in de samenwerking en conflicten (al dan niet tijdens opvolging) om een aparte benadering.

Een goede balans tussen de specifieke gevoeligheden en de zakelijke situatie is dan vereist. Het vraagt van de bemiddelaar een groot invoelingsvermogen in de familieverhoudingen en dynamieken.

Waarom kiezen familiebedrijven voor ons?

Conflicten in familiebedrijven komen regelmatig voor

De oorzaak ligt vaak in de ‘meerdere petten-problematiek’. Als samenwerkende familie heb je niet alleen te maken met verschillende persoonlijkheden en verschillende opvattingen van elk familielid, maar ook met steeds wisselende rollen en posities. Zo kan de overdrager verschillende petten op hebben: hij is vader, echtgenoot en heeft daarnaast ook de pet op van directeur, ondernemer én eigenaar. Het is niet altijd duidelijk vanuit welke rol hij iets zegt of doet, want onbewust raken rollen verstrengeld. Dit kan miscommunicatie veroorzaken en een potentiële bron van conflict zijn.

Botsende belangen kunnen echter ook voortkomen uit het verleden, bijvoorbeeld door het gemis van erkenning , onderlinge jaloezie en rivaliteit, beter willen zijn dan je broer of zus, je tekort gedaan voelen tijdens de kindertijd of andere gevoeligheden.

Onafhankelijke gespreksbegeleiding

Het kan zijn dat een kwestie wel gevoelig of spannend is maar nog niet is geëscaleerd. Dan voelt mediation misschien als een te zwaar middel om in te zetten. In dat geval kan een professionele, onafhankelijke begeleiding bij een gesprek, vergadering of onderhandeling uitkomst bieden om zaken in juiste banen te leiden. Het is onze taak om veiligheid en ruimte te bieden zodat alle partijen aan bod komen en zij op basis daarvan tot een voor ieder passende afspraken kunnen komen.

Conflictbemiddeling oftewel mediation in het familiebedrijf is een specialisme waarbij kleine nuances een groot verschil kunnen maken.

Neem contact met op ons via dit formulier of bel ons. We nodigen je graag uit voor een kop koffie, elke samenwerking begint tenslotte met een goed gesprek.

Liane de Ruijter: 06-23 427 437
Carola de Ruijter: 06-1464 40 30

Wil je meer informatie of je direct aanmelden voor conflictbemiddeling?

  * Bij verzenden ga je akkoord met onze privacy verklaring.

  Test hier je leiderschap

  Wat voor een leider ben jij? In deze leiderschapstest stellen we jou 5 vragen waarmee je in vogelvlucht ontdekt welke talenten jij nu gebruikt om medewerkers mee te krijgen in jouw nieuwe plannen en waar jouw uitdaging ligt.
  DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK: DE 5 STRATEGIEËN BIJ OPVOLGING


   * Bij verzenden ga je akkoord met onze privacy verklaring.