Beter samenwerken
Sterker familiebedrijf
Geweldige bedrijfsresultaten

Uniek Familiebedrijf-programma voor ondernemende families die van hun opvolging een succes willen maken

familiebedrijf programma

Voor veel bedrijfsfamilies is opvolging een complexe puzzel. Als DGA ben je gewend om zaken alleen te beslissen. Hoe anders is het wanneer familie erbij komt. Ieder familielid wil en kan iets anders. Dit kan zorgen voor onderlinge spanningen waardoor de familierelatie onder druk kom te staan. Het nemen van belangrijke beslissingen blijft uit en groei stagneert. Gelukkig hoeft dit niet zo te zijn.

Het FAMILIEBEDRIJF PROGRAMMA is erop gericht jullie hierbij te helpen. Door open en helder met elkaar te communiceren ontstaat er duidelijkheid en komt er structuur in het opvolgingsproces. Door de stappen die jullie als familie zetten verloopt samenwerking en communicatie soepeler. Er wordt duidelijker wie welke rol het beste past. Hierdoor ontstaat een stevig fundament voor een zeer succesvol bedrijf waar de toekomstige generatie van kunnen profiteren.

SPECIAAL VOOR BEDRIJFSFAMILIES DIE DE FAMILIEBAND HOOG IN HET VAANDEL HEBBEN STAAN

In 3 stappen naar meer overzicht, duidelijkheid en structuur

Het FAMILIEBEDRIJF PROGRAMMA leert jullie als familie simpele technieken om nader tot elkaar te komen. En deze technieken zijn keer op keer toepasbaar in elke situatie. Hiermee leer je conflicteren te voorkomen en uit het bestaande communicatie-patroon te stappen. Hierdoor kunnen jullie als familie alle toekomstige uitdagingen aan.

Het programma is ontwikkeld speciaal voor familiebedrijven die sneller duidelijkheid willen over hun toekomst en meer op één lijn willen komen met hun familie.

Het FAMILIEBEDRIJF-programma bestaat uit onze 3 stappen strategie©. Wij begeleiden, ondersteunen en dagen jullie uit, zodat jullie de gewenste doelen bereiken en blijvende resultaten boeken.

EEN STERKE FAMILIEBAND EN EEN GEZOND BEDRIJF

In het FAMILIEBEDRIJF PROGRAMMA:

 • Ontdekken jullie hoe je de valkuilen in de samenwerking kunt voorkomen. Hierdoor komen jullie als familie meer op 1 lijn te staan;
 • Werken we gezamenlijk aan een passende organisatiestructuur waardoor duidelijkheid ontstaat in rollen en verantwoordelijkheden;
 • Komt ieder familielid op de juiste plek terecht en is daarmee helemaal gelukkig;
 • Groeit en versterkt de familieband. Hierdoor ontstaat een stevig fundament in het bedrijf. Medewerkers ervaren meer duidelijkheid en de  bedrijfsresultaten verbeteren.

Wil je zelf ook de opvolging in jullie bedrijf tot een succes maken?

Je kunt dan een vrijblijvend gesprek aanvragen. We kunnen dan samen een gedegen plan maken die past bij jullie specifieke situatie.

"Betrokkenheid krijg je alleen door de hele familie erbij te betrekken."

FAMILIEBEDRIJF PROGRAMMA
SAMENGEVAT

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

• Individuele coaching
• Uitgebreid persoonlijk communicatieprofiel
• Optioneel: Assessment

FAMILIE-BEGELEIDING

• Toekomstperspectief-gesprek
Familie groei-strategiesessies
Training communiceren met succes

BONUS

• Ons boek; Hoe voorkom je dat de bom barst?
• Uitgebreid 7 stappenplan opvolging(c)
• Netwerk familie-ondernemers

WAT LEVERT DEELNAME OP?

ERVARINGEN

Mirjam en Stefan Schardam

Gestam BV

““De begeleiding van Liane en Carola was deskundig en doortastend. Ze laten niets onbesproken. Hierdoor hebben we als boer en zus hele goede gezamenlijke beslissingen genomen en keuzes gemaakt. Een gezamenlijke beslissing bij ons was dat Mirjam haar carriére buiten het bedrijf wilde voortzetten: “Ik vond het ontzettend moeilijk: ik had het gevoel mijn broer Stefan, ons gezin, het team en het bedrijf in de steek te laten. Ik heb heel veel steun gehad aan Carola en Liane. Zij leerden me dat je altijd een keuze hebt. Ook als je bij het familiebedrijf werkt.”
Mirjam Schardam & Stefan Schardam, Gestam BV

Ruud Waanders

Wabo Plast BV

“Carola en Liane hebben een andere, frisse kijk op dingen. Verrassend. Zonder oogkleppen. We hebben er enorm veel van opgestoken. Hun advies reikt tot ver in de organisatie. Het rendement ging dat jaar door het dak. Het stevige fundament in het bedrijf heeft ervoor gezorgd dat mijn zoon het familiebedrijf succesvol heeft kunnen voortzetten. De familieband is versterkt.”

Sjors Deken

Van der Bel BV

“In een sfeer van vertrouwen stelt Familiezaken de juiste vragen waardoor er antwoorden komen. Op het moment dat er ruimte en rust voor elkaars verhaal komt en vooral voor het belang dat erachter zit, dan ontstaat er meer onderling begrip. En als dat ontstaat groeit het respect voor elkaar. Er komt meer inzicht in wat er allemaal leeft bij de ander. En pas dan kun je kijken naar het gezamenlijk belang en dat is voor elk familiebedrijf hetzelfde: het behouden van de familieband en een goed lopend bedrijf. Je zit tenslotte in hetzelfde team. De kracht van Carola en Liane is dat ze een klik hebben met zowel de jonge als de overdragende generatie.”

Gratis e-book: 5 strategieën voor een rimpelloze opvolging.

Waarom slaagt de ene familie wél in succesvol opvolgen en valt de andere familie uiteen? Lees hier ons e-book.

  * Bij verzenden ga je akkoord met onze privacy verklaring.

  DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK: DE 5 STRATEGIEËN BIJ OPVOLGING

   * Bij verzenden ga je akkoord met onze privacy verklaring.
   Chat openen
   1
   Hallo, kan ik je misschien ergens mee helpen? Als je vragen hebt, laat het mij weten, hartelijke groeten Carola