FAMILIEBEDRIJF OPVOLGING

“Opvolging kan alleen een succes worden wanneer alle emotionele blokkades worden opgeheven – Carola & Liane de Ruijter”

Opvolging in het familiebedrijf

In het familiebedrijf is het van cruciaal belang om als team goed samen te werken en met elkaar te blijven communiceren. Veel familiebedrijven stranden in opvolging door de eenvoudige reden dat ze niet geleerd hebben goed met elkaar te praten. Dat is ook logisch want waar leer je dat nu? Door niet te praten over opvolging, elkaars functioneren of wie nu de algemeen directeur gaat worden, lopen bedrijfsfamilies vast.

Later is eerder dan je denkt…
In de praktijk horen we regelmatig: ‘Opvolging? dat komt later wel’. Wanneer je opvolging al een tijd voor je uit hebt geschoven, raakt de rek eruit. Dit heeft negatieve consequenties voor de familieband maar ook voor het bedrijf. Het plezier in werken is flink afgenomen, het rendement daalt en er ontstaan onderlinge irritaties waardoor de familieleden elkaar minder opzoeken in privé. Dit kan anders, als weet hoe je als familie de bestaande situatie doorbreekt.

"Betrokkenheid krijg je alleen door de hele familie erbij te betrekken. "

Familietraject Hoe werken wij
ZO HELPEN WE JULLIE  

In ons Familiebedrijvenprogramma komt er als familie heel snel helderheid in mogelijkheden in opvolging. De zorgen, wensen en ambities van familieleden worden glashelder voor iedereen. Je leert elkaars gedrag en communicatie nog beter te begrijpen. Rollen en functies worden duidelijk. Vanuit deze duidelijkheid gaat het (weer) stromen in jullie bedrijf en in de familie. De opvolging gaat vele malen soepeler. Het plezier komt terug.

Jullie leren als familie als de beste met elkaar samenwerken door radicale openheid en goed communiceren. Je komt als familie op één lijn te staan met een duidelijke toekomstvisie. Dit geeft focus en structuur voor het bedrijf én een goede familieband. Het bedrijf groeit met een trotse familie aan het roer.

 

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK: DE 5 VALKUILEN BIJ OPVOLGING

    * Bij verzenden ga je akkoord met onze privacy verklaring.
    Chat openen
    1
    Hallo, kan ik je misschien ergens mee helpen? Als je vragen hebt, laat het mij weten, hartelijke groeten Carola