Beter samenwerken
Sterker familiebedrijf
Geweldige bedrijfsresultaten

Uniek Family business-programma voor ondernemende families die van hun opvolging een succes willen maken

Family Business programma

Ben je DGA van een familiebedrijf die op het punt staat je bedrijf naar de volgende generatie over te dragen? En herken je het volgende?

 • Wil je je bedrijf graag overdragen, maar vind je het ook moeilijk om los te laten en echt te vertrouwen dat de volgende generatie het goed gaat doen?
 • Zijn er onder de betrokken familieleden veel verschillen in ambities, behoeftes en verlangens waardoor het onmogelijk lijkt om deze op één lijn te krijgen?
 • Vind je het lastig om met de nieuwe generatie zakelijk te communiceren?
 • Is je bedrijf organisch gegroeid waardoor je veel verschillende soorten werkzaamheden tegelijk uitvoert (die ook nog eens allemaal in je hoofd zitten), wat eigenlijk onmogelijk is om zomaar aan anderen over te dragen?
 • Dreigt er conflict in jullie familie door de opvolging of staat zelfs – door de spanningen die het oproept – het voortbestaan van het bedrijf onder druk? (Waardoor je levenswerk – waar je zo hard voor gewerkt hebt – misschien wel ten onder gaat in de volgende generatie?)

SAMEN MET DE FAMILIE EEN SUCCESVOLLE BEDRIJFSOVERDRACHT REALISEREN

Het FAMILY BUSINESS-PROGRAMMA is erop gericht je hierbij te helpen. Het programma geeft je alle tools om de bedrijfsoverdracht succesvol samen te regelen. Hierdoor ontstaat een stevig fundament voor een zeer succesvol bedrijf waar de toekomstige generaties van kunnen profiteren.

Het Family Business-programma bestaat uit onze unieke 7 stappen opvolgingsaanpak© waarmee je in 7 effectieve stappen de huidige situatie transformeert en het bedrijf kan gaan groeien en bloeien met een trotse nieuwe generatie aan het roer.

EEN STERKE FAMILIEBAND EN EEN GEZOND BEDRIJF

In het FAMIlLY BUSINESS PROGRAMMA:

Je gaat het volgende aanpakken en leren:

 • Je ontwikkelt samen met je familie een inspirerende toekomstvisie waarin al jullie ambities en verlangens tot hun recht komen
 • Je leert hoe jullie effectief kunnen communiceren, zonder dat er een conflict ontstaat; (terwijl iedereen toch volledig uitkomt voor de eigen behoeftes en mening)
 • Je leert hoe je snel en moeiteloos iedereen op de juiste plek in de organisatie krijgt, rekening houdend met ieders talenten en ambities, zodat iedereen optimaal kan functioneren
 • Je ontwikkelt samen met je familie belangrijke statuten rond waarden, overleg en onderlinge verhoudingen. Deze leggen een stevig fundament voor de nieuwe generatie waardoor het bedrijf kan groeien.

Wil je zelf ook de opvolging in jullie bedrijf tot een succes maken?

Je kunt dan een vrijblijvend gesprek aanvragen. We kunnen dan samen een gedegen plan maken die past bij jullie specifieke situatie.

"Betrokkenheid krijg je alleen door de hele familie erbij te betrekken."

FAMILIEBEDRIJF PROGRAMMA
SAMENGEVAT

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

• Individuele coaching
• Uitgebreid persoonlijk communicatieprofiel
• Optioneel: Assessment

FAMILIE-BEGELEIDING

• Toekomstperspectief-gesprek
Familie groei-strategiesessies
Training communiceren met succes

BONUS

• Ons boek; Hoe voorkom je dat de bom barst?
• Uitgebreid 7 stappenplan opvolging(c)
• Netwerk familie-ondernemers

WAT LEVERT DEELNAME OP?

ERVARINGEN

Mirjam en Stefan Schardam

Gestam BV

““De begeleiding van Liane en Carola was deskundig en doortastend. Ze laten niets onbesproken. Hierdoor hebben we als boer en zus hele goede gezamenlijke beslissingen genomen en keuzes gemaakt. Een gezamenlijke beslissing bij ons was dat Mirjam haar carriére buiten het bedrijf wilde voortzetten: “Ik vond het ontzettend moeilijk: ik had het gevoel mijn broer Stefan, ons gezin, het team en het bedrijf in de steek te laten. Ik heb heel veel steun gehad aan Carola en Liane. Zij leerden me dat je altijd een keuze hebt. Ook als je bij het familiebedrijf werkt.”
Mirjam Schardam & Stefan Schardam, Gestam BV

Ruud Waanders

Wabo Plast BV

“Carola en Liane hebben een andere, frisse kijk op dingen. Verrassend. Zonder oogkleppen. We hebben er enorm veel van opgestoken. Hun advies reikt tot ver in de organisatie. Het rendement ging dat jaar door het dak. Het stevige fundament in het bedrijf heeft ervoor gezorgd dat mijn zoon het familiebedrijf succesvol heeft kunnen voortzetten. De familieband is versterkt.”

Sjors Deken

Van der Bel BV

“In een sfeer van vertrouwen stelt Familiezaken de juiste vragen waardoor er antwoorden komen. Op het moment dat er ruimte en rust voor elkaars verhaal komt en vooral voor het belang dat erachter zit, dan ontstaat er meer onderling begrip. En als dat ontstaat groeit het respect voor elkaar. Er komt meer inzicht in wat er allemaal leeft bij de ander. En pas dan kun je kijken naar het gezamenlijk belang en dat is voor elk familiebedrijf hetzelfde: het behouden van de familieband en een goed lopend bedrijf. Je zit tenslotte in hetzelfde team. De kracht van Carola en Liane is dat ze een klik hebben met zowel de jonge als de overdragende generatie.”

Gratis e-book: 5 strategieën voor een rimpelloze opvolging.

Waarom slaagt de ene familie wél in succesvol opvolgen en valt de andere familie uiteen? Lees hier ons e-book.

  * Bij verzenden ga je akkoord met onze privacy verklaring.

  DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK: DE 5 STRATEGIEËN BIJ OPVOLGING

   * Bij verzenden ga je akkoord met onze privacy verklaring.
   Chat openen
   1
   Hallo, kan ik je misschien ergens mee helpen? Als je vragen hebt, laat het mij weten, hartelijke groeten Carola