Alles is liefde in een familiebedrijf

Een familiebedrijf verschilt in meer dan 1 opzicht van een niet-familiebedrijf. De cultuur is informeler, medewerkers zijn doorgaans loyaler én familiebedrijven zijn meer op de lange termijn gericht. Het belangrijkste verschil is misschien wel de aanwezigheid van liefde. Het bedrijf heeft een hart. Medewerkers weten voor wie ze werken. En wanneer je het hebt over familie dan brengt dat altijd emoties met zich mee. Kijk maar eens naar een programma zoals Spoorloos. Ook al ken je je biologische ouders niet, het roept sterke gevoelens op wanneer er over gesproken wordt. Omgekeerd voor kinderen geldt hetzelfde. De bloedband is per definitie een liefdeband. En liefde vormt de basis in een familie.

Wanneer een familie voor korte of langere tijd is afgesneden van de liefdesstroom, bijvoorbeeld omdat er ruzie is geweest in de familie of zaken zijn niet goed uitgesproken dan is het openzetten van de deur, het kwetsbaar durven opstellen, de eerste belangrijke stap naar verandering. Het gaat om het opheffen van emotionele blokkades die een goede familierelatie en samenwerking in de weg staan.
Het is een feit dat onze mind de deur liever dicht houdt want als mens willen we ‘pijn’ liever vermijden. Dat is onze overlevingsstrategie.

Wij hebben geen toverstokje en toch is het magisch wat er gebeurt in de (bedrijfs)families die we begeleiden. Het valt niet in woorden uit te leggen. Er ontstaat letterlijk en figuurlijk opluchting en ruimte. En de familie krijgt haar natuurlijke flow terug waarin liefde, openheid en vertrouwen weer mogen stromen. Het geheel (het familiesysteem) is sterker dan alle losse delen (de individuele familieleden). En dat maakt een familiebedrijf ontzettend krachtig.

Wij hebben grote bewondering voor al die ondernemers die het lef hebben om de deur open te zetten en zichzelf en hun familie het geluk gunnen, wetende dat het af en toe best confronterend kan zijn.

Het is onze visie dat radicale openheid en liefde een sterke familie maken. En een sterke familie vormt een stevig fundament waardoor ze met elkaar alles aankunnen. Is dat ook jouw verlangen? En wil je hiermee aan de slag? Neem dan nu contact met ons op voor een toekomstperspectief gesprek waarin je direct inzicht krijgt in wat voor jullie een goede eerstvolgende stap is. Contact opnemen kan via de link https://familiezaken.nl/contact/
of mail naar info@familiezaken.nl

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK: DE 5 STRATEGIEËN BIJ OPVOLGING


    * Bij verzenden ga je akkoord met onze privacy verklaring.