Familiebedrijf in beeld: De familie Kras

“Samenwerken als familie verdubbelt kracht.”

Marco Kras is de derde generatie die werkzaam is bij het familiebedrijf KRAS.

KRAS

Persoonlijk leiderschap in een familiebedrijf

‘In 2015 bezocht ik voor het eerst een thema-avond over persoonlijke leiderschap in het familiebedrijf bij Familiezaken. Ik kreeg meteen het gevoel dat ik er wat aan zou kunnen hebben. Ik ben daarom meteen gestart met een training. Dat bracht mij zoveel, dat ik besloot het volledige Next level Leiderschapsprogramma te volgen.

Twee jaar geleden werd ik operationeel eindverantwoordelijk voor alle vestigingen van ons familiebedrijf. Daarmee was ik ook verantwoordelijk voor het uitvoerende personeelsbestand bij KRAS en dat zijn meer dan honderd fulltimers. Daar lag – en dan zeg ik het voorzichtig – voor mij persoonlijk een groeimogelijkheid. Ik leerde bij Familiezaken dat je niet alleen veel moet praten, maar vooral ook goed moet luisteren. En dat je de juiste vragen moet stellen.

Heb je een slecht nieuwsgesprek? Bereid je voor

Carola en Liane waren altijd eerlijk: slechte boodschappen kun je niet mooi brengen bijvoorbeeld. Als je tegen gesprekken opziet, moet je je goed voorbereiden. Bedenk wat je gaat zeggen, bereid je voor op wat de mogelijke reacties kunnen zijn en let op je lichaamstaal. Neem vooral de tijd voor een rustig gesprek en ga daarna het gesprek gewoon aan.

Zeker voor een familiebedrijf geldt, voorkomen is beter dan genezen

Alles wat ik tijdens de trainingen bij Succesvolle Opvolging leer, breng ik over aan mijn mensen. Ik ervaar dagelijks dat het werkt! En dat geldt ook voor de mensen in onze organisatie. Als je tegen dingen in de organisatie aanloopt, ben je vaak te laat. Dat kun je voorkomen door coaching en het volgen van trainingen die je capaciteiten als ondernemer vergroten. Zeker in het familiebedrijf.

Tip van Marco, blijf je ontwikkelen!

Iedere familiale ondernemer die nooit eerder trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap heeft gevolgd, zou ik aanraden het leiderschapsprogramma van Familiezaken te volgen. Omdat ik heb ervaren dat het mijn werk als leidinggevende in een familiebedrijf enorm heeft vereenvoudigd. Het ondernemerschap is breed en vooral de omgang met mensen kan soms ingewikkeld zijn. En of het nu om het personeel, je familie of de klant gaat: het is allemaal even belangrijk dat de communicatie goed verloopt. Dat is de sleutel tot succes”

Marco Kras is de derde generatie die werkzaam is bij het familiebedrijf KRAS. Hij is operationeel verantwoordelijk voor de internationaal opererende onderneming met het hoofdkantoor in Volendam. Begonnen met een oude bakfiets in 1951 om lompen en oud ijzer te verzamelen, is het bedrijf uitgegroeid naar een groep van bedrijven met locaties in Nederland, België en Hong Kong.

Marco Kras volgde het programma het Next Level Leiderschapsprogramma voor opvolgende directeuren.

  • KRAS
  • Succesvol Ondernemen in Jouw Familiebedrijf
  • Homepage, Klantverhalen
DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK: DE 5 STRATEGIEËN BIJ OPVOLGING


    * Bij verzenden ga je akkoord met onze privacy verklaring.