Familiebedrijf in beeld: De familie Roos

Familiebedrijf Leguit & Roos BV

Cor Roos is directeur van Aannemersbedrijf Leguit & Roos BV in Monnickendam.

Cursus volgen kost toch alleen maar geld…?

Mijn eerste reactie op het voorstel van mijn broer Gideon om het leiderschapsprogramma bij Familiezaken te volgen was: zouden we daar nou echt zoveel wijzer van worden? Het kost tijd en het kost geld. Kunnen we dat niet beter besteden dan aan geouwehoer? Toch zijn we gestart met het programma en daar ben ik ontzettend blij om. Het heeft ons juist heel veel geld opgeleverd.

We zijn er als veel gestroomlijndere organisatie uitgekomen

Je bent een vakman, daar heb je voor geleerd. Maar het ondernemen zelf, een familiebedrijf leiden, dat is iets dat je op je eigen houtje moet uitvinden. Tijdens de training hebben we handvatten gekregen om een onderneming beter te sturen en om beter te communiceren, zowel intern als extern. We zijn er als veel gestroomlijndere organisatie uitgekomen. En ook een beetje arroganter, als ik het zo mag zeggen. Want we hebben geleerd trots te zijn op ons familiebedrijf en trots te zijn op onze projecten.

De training heeft ons veel inzichten opgeleverd, want je wordt gedwongen op een afstandje naar de organisatie te kijken. We hebben geleerd doelen te stellen en keuzes te maken. En om ‘nee’ te durven zeggen. Tegen projecten en tegen opdrachtgevers. Dat werpt zijn vruchten af. De waardering neemt enorm toe, net als de winst. We hebben een constante stroom opdrachten en we zijn verheugd met het feit dat wij een partij zijn waar opdrachtgevers graag zaken mee doen.

We zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet!

Cor Roos volgde samen met zijn broer Gideon het NEXT LEVEL leiderschapsprogramma voor opvolgende directeuren

  • Aannemersbedrijf Leguit & Roos BV
  • Succesvol Ondernemen in Jouw Familiebedrijf
  • Klantverhalen
DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK: DE 5 STRATEGIEËN BIJ OPVOLGING


    * Bij verzenden ga je akkoord met onze privacy verklaring.