Familiebedrijf in beeld: De familie Roos

Familiebedrijf Leguit & Roos BV

Cor Roos is directeur van Aannemersbedrijf Leguit & Roos BV in Monnickendam.

Cursus volgen kost toch alleen maar geld…?

Mijn eerste reactie op het voorstel van mijn broer Gideon om de cursus bij Succesvolle Opvolging te volgen was: zouden we daar nou echt zoveel wijzer van worden? Het kost tijd en het kost geld. Kunnen we dat niet beter besteden dan aan geouwehoer? Toch zijn we gestart met het programma en daar ben ik ontzettend blij om.

Training over ondernemen in een familiebedrijf, helpt dat?

Je bent een vakman, daar heb je voor geleerd. Maar het ondernemen zelf, een familiebedrijf leiden, dat is iets dat je op je eigen houtje moet uitvinden. Tijdens de training hebben we handvatten gekregen om een onderneming beter te sturen en om beter te communiceren, zowel intern als extern. We zijn er als veel gestroomlijndere organisatie uitgekomen. En ook een beetje arroganter, als ik het zo mag zeggen. Want we hebben geleerd trots te zijn op ons familiebedrijf en trots te zijn op onze projecten.

De training heeft ons veel inzichten opgeleverd, want je wordt gedwongen op een afstandje naar de organisatie te kijken. We hebben geleerd doelen te stellen en keuzes te maken. En om ‘nee’ te durven zeggen. Tegen projecten en tegen opdrachtgevers. Dat werpt zijn vruchten af. De waardering neemt enorm toe. We hebben een constante stroom opdrachten en we zijn verheugd met het feit dat wij een partij zijn waar opdrachtgevers graag zaken mee doen.

We zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet!

Cor Roos volgde samen met zijn broer Gideon het programma Succesvol Ondernemen in Jouw Familiebedrijf.

  • Aannemersbedrijf Leguit & Roos BV
  • Succesvol Ondernemen in Jouw Familiebedrijf
  • Klantverhalen
Chat openen
1
Hoi, heb je vragen? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Carola