Een simpel plan voor je opvolging

Veel ondernemers en families schuiven het probleem van opvolging in het familiebedrijf veel te lang voor zich uit.

Telkens lijkt er iets anders belangrijker te zijn.

Als je morgen met 130 km per uur frontaal tegen een boom knalt en je overleeft het ongeval niet, zijn je zaken dan zo geregeld dat iedereen, zowel in de familie als in het bedrijf, weet wat hem of haar te doen staat en dat het bedrijf ook zonder jou verder kan?

In de overgrote meerderheid van de familiebedrijven is het antwoord op deze vraag negatief. Veel ondernemers handelen alsof ze het eeuwige leven hebben.

Het gaat fout als het onderwerp opvolging en bedrijfsoverdracht te lang onbesproken en een taboe blijft

Minder dan één derde slaagt erin de opvolging succesvol te doorlopen. En wanneer de opvolging faalt, is het leed niet te overzien. Onderlinge verwachtingen worden niet waargemaakt, er ontstaan conflicten, de sfeer is om te snijden en de familie valt uiteen.

Gelukkig kan dit anders.

Een simpel plan voor je opvolging  

Een effectief bewezen plan van aanpak helpt je om de opvolging op een goede manier te starten en succesvol af te ronden.

1.In plaats van alles in je hoofd te bedenken, ga je de familie erbij betrekken. Je zorgt ervoor dat iedereen aanhaakt en gehoord wordt.

2.Je leert hoe je de emoties tijdens de opvolging op een goede manier kunt benutten waardoor opvolging in een stroomversnelling komt.

3.Je leert hoe je optimaal gebruik kunt maken van de competenties van alle familieleden zodat iedereen op de juiste plek terechtkomt en daar helemaal gelukkig mee is.

Een goed en gestructureerd opvolgingsplan scheelt enorm veel tijd, kopzorgen en geeft veel duidelijkheid aan alle betrokkenen.   

Wil je ook hiermee aan de slag?

Geef je dan op een een vrijblijvend Strategiegesprek. In dit gesprek:

  • Ontdek je waar je staat in het opvolgingsproces.
  • Je krijgt zicht op de 3 essentiële stappen waardoor jullie je gewenste resultaat bereiken.
  • En stippelen we in grote lijnen het plan uit voor jullie opvolging
DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK: DE 5 STRATEGIEËN BIJ OPVOLGING


    * Bij verzenden ga je akkoord met onze privacy verklaring.