Family Business Event

SUCCESS IN SUCCESSION

Family Business Event –Success in Succession

Ben je ondernemer in een familiebedrijf waar opvolging speelt of gaat spelen? En:

 • Wil je de opvolging goed regelen met behoud van de goede familieband, maar weet je niet hoe je dit voor elkaar krijgt?
 • Mis je de kennis, handvatten en focus om jullie opvolging goed te volbrengen?
 • Zoek je naar manieren om de ambities van de verschillende generaties te verbinden zodat het bedrijf bestaansrecht blijft houden?
 • Merk je dat het lastig is om als familie ‘harde’ beslissingen te nemen en om hierin op één lijn te komen waardoor je zelf niet verder komt.

Veel bedrijfsfamilies struikelen in het opvolgingsproces. Ze vinden het lastig vinden om om te gaan met de emoties die spelen bij alle betrokken familieleden. Het gevolg is dat de opvolging als een hete aardappel voorruit wordt geschoven. Dit levert spanningen op in de familie en het bedrijf. Er worden geen beslissingen genomen. Dit heeft direct negatieve gevolgen voor het werkplezier, de bedrijfsresultaten en de familieband. Op deze manier krijg je de opvolging niet gedaan. In sommige gevallen staat hierdoor zelfs het voortbestaan van het familiebedrijf op het spel.

Dat hoeft niet zo te zijn. Wat nodig is, is dat je als familie in beweging komt. Het is een combinatie van de kracht van de familie en het ijzersterke ondernemerschap dat het verschil gaat maken.

Tijdens het Family Business Event op 28 oktober 2022 willen we je leren wat nodig is om samen met de familie op één lijn te komen. Juist als je het gevoel hebt dat de ambities van de beide generaties sterk uiteenlopen, ligt de oplossing nabij. Je gaat leren hoe je de emoties, die er bij opvolging altijd leven, inzet om tot een succesvolle opvolging te komen waar iedereen achterstaat en zich goed bij voelt. Je ontdekt waar jullie in opvolging staan en wat cruciaal is om in een volgende fase van het opvolgingsproces te komen.
Je brengt op deze interactieve dag jullie eigen opvolging in kaart en krijgt direct inzicht in welke actie voor jullie prioriteit heeft.

Het resultaat is dat je bedrijf juist groeit tijdens opvolging, er wordt een stevig fundament voor de toekomst gelegd. Het bedrijf wordt een plek waar iedereen met veel plezier werkt en zijn bijdrage aan levert.

Onze bewezen 7 stappen aanpak en unieke strategie die we met je delen, leer je nergens in Nederland. De laatste jaren hebben wij meer dan honderd familiebedrijven begeleid naar een succesvolle opvolging. Ze hebben door de juiste strategie, concrete acties en focus op een soepele manier het opvolgingsproces doorlopen. De familieband is sterk gegroeid en het bedrijf floreert.

Het family business event staat bomvol met verhalen uit de praktijk van ondernemers en families die in opvolging zitten en families die de opvolging met succes hebben afgerond. Je leert van de best practices.

Meld je aan voor het event op vrijdag 28 oktober 2022

De investering voor een ticket bedraagt € 297,- excl. btw. Elk volgend ticket bedraagt € 197,- excl. btw. Dit is inclusief: catering, een werkboek, en een afsluitende lunch.

  * Bij verzenden ga je akkoord met onze privacy verklaring.


  Je bedrijf gebouwd op een stevige familierelatie gecombineerd met ijzersterk ondernemerschap maakt de weg vrij voor een soepele en succesvolle opvolging.

  DIT IS WAT JE BIJ HET FAMILY BUSINESS EVENT GAAT LEREN:

  Hoe je een stevig fundament voor de toekomst bouwt waar de volgende generatie van profiteert

  Leer hoe je de rollen en ambities van de volgende generatie definieert zodat er duidelijkheid en overzicht ontstaat. Ook ontdek je welke organisatiestructuur past bij de huidige tijd en nieuwe generatie.

  Hoe je met de juiste vaardigheden saamhorigheid creëert zodat je als familie op één lijn komt

  Leer in 3 simpele stappen hoe je eenvoudig en sneller met de inhoudelijke kant (financiën, fiscale en juridische aspecten) kunt beginnen. Je ontdekt hoe  je  het moeiteloos onderling eens kunt worden. De familierelatie verdiept zich.

  Hoe je de emoties in het opvolgingsproces voor je kunt laten werken zodat de opvolging in een stroomversnelling komt.

  Opvolging is een zakelijk proces. Door de familiale bloedband spelen er altijd emoties. Emoties zorgen voor beweging en verandering. Door deze op de juiste manier in te zetten, kom je sneller verder in de opvolging. Er ontstaat rust en relaxtheid bij alle betrokken familieleden.

  Hoe je de ambities van beide generaties eenvoudig met elkaar kunt verbinden zodat voortbestaan gewaarborgd is.

  Een gezamenlijke toekomstvisie geeft energie. En levert vaak (weer) plezier in ondernemen op. Er komt een rotsvast vertrouwen in de toekomst. Een heldere visie met heldere gezamenlijke doelen zorgt voor een duidelijke koers. Door de nieuwe energie en motivatie ontstaat er een toekomstperspectief voor medewerkers en de familie. Het bedrijf groeit, juist tijdens opvolging.

  Je ontdekt waar je staat in opvolging en wat noodzakelijk is om de volgende stap te zetten

  Je maakt deze dag jullie persoonlijke opvolgingsplan op 1 A4 zodat direct inzichtelijk wordt wat jullie eerst volgende stap is om verder te komen in het opvolgingsproces. Je strategie voor de opvolging wordt helder, zodat er energie en focus komt om het proces door te zetten en af te ronden.

  Hoe je als familie transparantie creëert zodat je sneller beslissingen neemt en uit het conflict blijft

  Leer de belangrijkste oorzaken van familie-conflicten bij opvolging en wat je moet doen om deze eenvoudig te voorkomen.

  ERVARINGEN

  Lees hier de ervaringen van onze eerdere deelnemers

  “Erg leuk om vergelijkbare en bekende bedrijven tegen te komen.
  – Strak georganiseerd, zeer professioneel.”

  “Door het event zijn we als familie het gesprek met elkaar aangegaan. Dat was voor ons een grote stap. Nu gaan we verder doorpakken om ook van onze opvolging een succes te maken.”

  “Boeiende dag, ik heb interessante informatie gehoord die mij nieuwe inzichten hebben opgeleverd.”

  “Erg interessant om met andere familiebedrijven te sparren over opvolging en de uitdagingen in de praktijk. Wij hebben hierdoor interessante nieuwe inzichten gekregen.”

  “Verrassend. Juist om de opvolgende generatie en de aftredende generatie te spreken en de dag af te sluiten met een concreet plan voor onze situatie.”

  DIT IS WAT HET FAMILY BUSINESS EVENT VOOR JOU GAAT BETEKENEN

  • Je ontdekt hoe je als familie allemaal op één lijn komt ook al zijn de visies nog zo verdeeld.
  • Je ontdekt dé drie stappen in opvolging die cruciaal zijn voor een succesvolle opvolging.
  • Je leert welke 7 elementen noodzakelijk zijn voor élk opvolgingsplan.
  • Je maakt deze dag je opvolgingsplan op 1 A4 zodat je met de juiste zaken het proces in stroomversnelling brengt.
  • Je gaat het bedrijf creëren dat je voor ogen hebt waar iedereen met plezier werkt.

  Het unieke event in Nederland is op vrijdag 28 oktober op een mooie locatie in de Beemster, Werelderfgoed.

  Over Liane en Carola

  Liane en Carola werken al ruim 8 jaar exclusief met ondernemende families. Zij hebben ervaring opgedaan in families goed en gestructureerd door het opvolgingsproces te helpen waardoor de familiebanden juist versterken.
  Hoe? Door hun unieke opvolgingsmethode, ervaren families dat ze in staat zijn moeiteloos de opvolging te doorlopen met de juiste inzichten, kennis en vaardigheden. Het resultaat is een sterk familiebedrijf en een trotse eensgezinde familie.

  Zij brachten in 2020 het boek; ‘Familiezaken in opvolging: Hoe voorkom je dat de bom barst? ‘uit met een voorwoord van de heer John Fentener van Vlissingen.

  Meld je aan voor het event op vrijdag 28 oktober 2022

  De investering voor een ticket bedraagt € 297,-excl. btw. p.p. Elk volgende ticket is € 197,-excl. btw.

   * Bij verzenden ga je akkoord met onze privacy verklaring.


   Sfeerimpressie eerdere Family Business Events

   familiestatuut
   DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK: DE 5 STRATEGIEËN BIJ OPVOLGING


    * Bij verzenden ga je akkoord met onze privacy verklaring.