FAMILY BUSINESS EVENT

SUCCESS IN SUCCESSION

Family Business Event –Success in Succession

Heb je een familiebedrijf waar opvolging speelt of gaat spelen? En:

 • Wil je de opvolging goed regelen met behoud van de goede familieband, maar weet je niet hoe je dit voor elkaar krijgt?
 • Ben je op zoek naar manieren om de ambities van de verschillende generaties te verbinden zodat het bedrijf bestaansrecht blijft behouden?
 • Merk je dat het lastig is om als familie ‘harde’ beslissingen te nemen en om hierin op één lijn te komen waardoor je zelf niet verder komt?
 • Zoek je naar manieren die er voor zorgen dat je de juiste keuzes maakt in opvolging?

Veel bedrijfsfamilies lopen er tegenaan dat het maken van de juiste keuzes in opvolging en het uitspreken van verlangens en verwachtingen niet makkelijk is. Daardoor dreigt het bedrijf te stagneren en krijgen jullie de opvolging niet gedaan.

Precies weten wat er bij je familieleden speelt en hoe je daar achter komt, is cruciaal voor voortuitgang in opvolging. Dit is wat het Family Business Event je brengt.

Het Family Business Event leert je om met vertrouwen en succes de belangrijkste thema’s in de familie aan te kaarten. Je leert dat de juiste inzichten in opvolging een versterkend effect hebben op de familierelatie en het bedrijf. En wat bovendien ook heel waardevol is dat duidelijk wordt waar jullie staan in het opvolgingsproces en wat er nodig is om de bestaande situatie te doorbreken.

Juist als je het gevoel hebt dat de ambities van de beide generaties sterk uiteenlopen, ligt de oplossing nabij. Je ontdekt wat nodig is om tot een gedragen visie te komen. Het bedrijf groeit juist in opvolging, er wordt een stevig fundament voor de toekomst gelegd. Het bedrijf wordt een plek waar iedereen met veel plezier werkt en zijn bijdrage aan levert.

Deze kennis en vaardigheden leer je nergens in Nederland. De laatste jaren hebben wij tientallen familiebedrijven samen met ons team mogen begeleiden in een succesvolle opvolging. Dit zijn familiebedrijven die het bedrijf aansturen vanuit gezamenlijk aandeelhouderschap en families die op de werkvloer met elkaar samenwerken.

Meld je aan voor het event op donderdag 7 oktober.

Vroegboekprijs tot en met 15 augustus 2021 is € 497,- excl. btw. Na 15 augustus is de investering € 597,- excl. btw per persoon.

  * Bij verzenden ga je akkoord met onze privacy verklaring.


  DIT IS WAT JE BIJ HET FAMILY BUSINESS EVENT GAAT LEREN:

  Hoe je de ambitie van beide generaties met elkaar kunt verbinden;

  Wanneer beide generaties komen tot een gezamenlijke toekomstvisie ontstaat er direct weer plezier in ondernemen. Er komt een rotsvast vertrouwen in de toekomst. Een heldere visie met duidelijke doelen zorgt voor een duidelijke koers. Dit geeft nieuwe energie, motivatie en perspectief voor medewerkers en de familie. Het bedrijf groeit, juist tijdens opvolging.

  Wat het jullie als bedrijfsfamilie oplevert om duidelijkheid te krijgen in de wensen, ambities en drijfveren van ieder familielid.

  Wanneer er helderheid komt over ieders wensen en verlangens ontstaat er onderlinge waardering en begrip. Dat zorgt voor een uitstekende basis waarna je eenvoudig met de inhoudelijk kant (financiën, fiscale en juridische aspecten) kunt beginnen. Opvolging komt in een stroomversnelling en iedereen is een stuk relaxter.

  Hoe het werkt wanneer je de opvolging als een zakelijk proces ziet.

  Opvolging als een zakelijk proces zien, helpt je om de posities in te vullen met de juiste mensen, op de beste manier die mogelijk is. Naast het bedrijfsbelang stel je  het persoonlijk geluk van ieder individu voorop.

  Hoe je als familie geweldloos kunt communiceren.

  Opvolging is een periode waarin veel belangrijke beslissingen moeten worden genomen. Door uitstekende communicatievaardigheden te leren, leer je hoe je het onderling eens kunt worden. Je kunt elkaar makkelijker aanspreken op gedrag. De familierelatie verdiept zich. Dit heeft direct een positieve impact op het bedrijf.

  Wat er nodig is in de levensfase van het familiebedrijf.

  Als opvolging gaat spelen is vaak een nieuwe organisatiestructuur nodig die passend is voor de nieuwe generatie. Taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden moeten opnieuw vastgesteld worden. Processen moeten opnieuw bepaald en gestroomlijnd worden. Het aanpassen van de organisatiestructuur geeft een stevig fundament waar toekomstige generaties op kunnen voortbouwen.

  ERVARINGEN

  Lees hier de ervaringen van onze eerdere deelnemers

  “Erg leuk om vergelijkbare en bekende bedrijven tegen te komen.
  – Strak georganiseerd, zeer professioneel.”

  “Door het event zijn we als familie het gesprek met elkaar aangegaan. Dat was voor ons een grote stap. Nu gaan we verder doorpakken om ook van onze opvolging een succes te maken.”

  “Boeiende dag, ik heb interessante informatie gehoord die mij nieuwe inzichten hebben opgeleverd.”

  “Erg interessant om met andere familiebedrijven te sparren over opvolging en de uitdagingen in de praktijk. Wij hebben hierdoor interessante nieuwe inzichten gekregen.”

  “Verrassend. Juist om de opvolgende generatie en de aftredende generatie te spreken en de dag af te sluiten met een concreet plan voor onze situatie.”

  DIT IS WAT HET FAMILY BUSINESS EVENT VOOR JOU GAAT BETEKENEN

  • Je ontdekt hoe je als familie allemaal op één lijn komt ook al zijn de visies nog zo verdeeld.
  • Je ontdekt dé drie stappen in opvolging die cruciaal zijn voor een succesvolle opvolging.
  • Je maakt een concreet Opvolgingsplan op 1 A4
  • Je gaat heel veel tijd winnen omdat je op de juiste zaken focust die zorgen voor nieuwe perspectieven. Je bouwt een sterk fundament voor de toekomst.
  • Je gaat het bedrijf creëren dat je voor ogen hebt waar iedereen met plezier werkt.

  Het unieke event in Nederland is op donderdag 7 oktober op een prachtige locatie in de Beemster, Werelderfgoed.

  Over Liane en Carola

  Liane en Carola werken al ruim 8 jaar exclusief met ondernemende families. Zij hebben ervaring opgedaan in families goed en gestructureerd door het opvolgingsproces te helpen waardoor de familiebanden juist versterken.
  Hoe? Door hun unieke opvolgingsmethode, ervaren families dat ze in staat zijn moeiteloos de opvolging te doorlopen met de juiste inzichten, kennis en vaardigheden. Het resultaat is een sterk familiebedrijf en een trotse eensgezinde familie.

  Zij brachten in 2020 het boek; ‘Familiezaken in opvolging: Hoe voorkom je dat de bom barst? ‘uit met een voorwoord van de heer John Fentener van Vlissingen.

  Meld je aan voor het event op donderdag 7 oktober 2021

  Vroegboekprijs tot en met 15 augustus 2021 is € 497,- excl. btw. Na 15 augustus is het € 597,-excl. btw. p.p.

   * Bij verzenden ga je akkoord met onze privacy verklaring.


   Sfeerimpressie eerdere Family Business Events

   DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK: DE 5 STRATEGIEËN BIJ OPVOLGING

    * Bij verzenden ga je akkoord met onze privacy verklaring.
    Chat openen
    1
    Hoi, heb je vragen? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Carola